divendres, 1 de novembre del 2013

25 Octubre - Bailar en la oscuridad





Divendres 25 d’octubre vam seguir amb el cicle de pel·lícules guardonades al festival de Cannes amb la pel·lícula “Bailar en la oscuridad”, del director danès Lars von Trier, que va guanyar la Palma d’Or l’any 2000.

Per una vegada, i sense que serveixi de precedent, vam tenir un presentador virtual::


La pel·lícula va sorprendre’ns perquè va unir la més forta duresa argumental i denúncia social amb el cinema musical. Les parts musical  permeten a la protagonista fer excursions i permeten als espectadors compartir la seva realitat paral·lela, una realitat en la que els sentiments agafen el principal protagonisme, perquè en l’altra realitat – la “real” les coses són molt difícils, i encara que no aixafen a la protagonista, sí que la condicionen i l’obliguen a prendre decisions difícils.

La pel·lícula no és convencional i no va deixar a ningú indiferent. Tots vam sortir “tocats”  després  d’acompanyar la protagonista en el seu difícil camí cap a l’alliberament.

El que sí vam constatar és que, com ja vam comentar el dia de l'inici del cicle, el festival de Cannes ha premiat sovint pel·lícules  que combinen qualitat i recerca de noves formes de fer cinema, i no es pot negar que Lars von Trier combina les dues coses.