divendres, 8 d’abril del 2016

11 de març - Mulholland Drive

Divendres 11 de març Antonio Nuño ens va presentar Mulholland Drive, l'obra mestra de David Lynch.

En el cinefòrum pesava però, la tristesa pel recent traspàs d'en Víctor Apolhinarios, gran persona, amic magnífic i participant actiu del cinefòrum, que sempre ens enriquia amb els seus amples coneixements i amor pel cinema. La sessió va començar amb el passi d'unes fotografies de record que ens van alhora entristir però fer palesa la gran sort que ha sigut gaudir de la seva amistat.





Pel que fa a la pel·lícula, vam constatar que es tracta d'una obra mestra del cinema oníric, en la que el món dels somnis i pensaments dels protagonistes es barreja amb la realitat, permetent donar lloc a diferents lectures de la història. S'ha arribat a dir que el propi David Lynch feia lectures obertes de la seva pròpia pel·lícula, essent per tant més normal que cada espectador en fes la seva.





Tot i que en general va agradar, la pel·lícula va despertar controvèrsia: Alguns dels assistents van valorar molt positivament l'oportunitat que la pel·lícula els va donar d'endinsar-se en l'ànima i pensament dels personatges, mentre d'altres van destacar com innecessària la complexitat i falta de claredat amb què el director planteja la narració.

La consciència d'haver vist una gran pel·lícula, però,  no va poder fer esvanir el sentiment que era un dia trist. En Víctor ens ha deixat, i encara que sempre portarem el seu record dintre, el trobarem molt a faltar.