dimecres, 15 de gener del 2014

10 de gener - SI J’AVAIS UNE VACHE (Si jo tingues una vaca)





La sessió del passat 10 de gener va ser especialment enriquidora perquè ens va permetre veure – i viure – forces aspectes d’Àfrica. En l’anterior entrada d’aquest blog, descrivíem la presentació que Josep Maria Cortina va fer d’aspectes diversos d’Àfrica Occidental.

En aquesta mateixa sessió es va presentar el curtmetratge “Si j’avais une vache” (Si jo tingués una vaca), de la directora Norma Nebot, en la que ha participat com enginyer de so Gerard Tàrrega, fill dels nostres companys del cine fòrum Maite i Francesc. 

Ha estat premiada en diversos festivals:


  • Millor film (Gran Premi ambient) Festival Cine Eco. Portugal 2013 
  •  Millor Curmetratge Documental al Festival Film Internacional dels Drets Humans de Barcelona 2013 
  •  Millor Curmetratge Documental al Festival Internacional de Cine de Pesto (Colombia) 2013 
  •  I Festival Internacional de Cine de la Naturaleza y el Hombre de El Hierro 2013. 
  • Va ser pre-seleccionat als Premis Goya 2013

El curtmetratge ens presenta com en Quim Arnal, amb la seva feina com a guia turístic, pren contacte amb la realitat de algunes  petites poblacions  africanes i,  aprofitant els seus viatges de feina, recapta diners per comprar unes vaques que ajudaran a les famílies a sortir endavant en la seva vida quotidiana. 

L’arribada de les vaques és rebuda als petits pobles de Burkina Faso amb alegria i il·lusió, ja que permeten llaurar més fàcilment els camps i suposen una empenta econòmica i moral per als membres de les famílies que les reben.

La pel·lícula, alegre i animada, ens mostra que idees senzilles poden moure muntanyes, ja que ningú comet l’error més gran que aquell que no fa res perquè només podia fer poc. Hi ha, efectivament, molt per fer, però experiències com aquesta ens mostren que hi ha moltes formes d’ajudar, i que tothom pot aportar el seu gra de sorra, o la seva vaca.

Felicitem l’equip productor de la pel·lícula per la seva iniciativa i desitgem que molta gent la vegi, ja que a part de fer passar una bona estona i fer bon gust de cor, punxa carinyosament les parts més sensibles dels espectadors i els anima a ser més vitals i generosos.