dimarts, 19 de febrer del 2013

15 febrer - Buscando a Eimish




Les coses es valoren més quan s’han perdut ? ...


És la “pèrdua” necessària per adonar-nos del que tenim i no valorem prou ? ...

És l’amor un sentiment caduc i fugisser ... o és quelcom actual i pel que val la pena lluitar ? ...

Lluitar per un amor que sembla escapar-se és una actitud poc “masculina” ... són més aviat les dones les que “parlen d’amors” ... ?

Aquestes i moltes altres preguntes són les que ens vam plantejar després d’haver vist “Buscando a Eimish”, la pel·lícula que Ana Rodríguez Rosell, la seva directora, ens va presentar el passat divendres dia 15 de febrer.

I és que quan Lucas parteix a la cerca d’Eimish, la seva companya, que se n’ha anat de casa sense dir ni fava, i inicia el viatge cap la seva Ítaca particular - el desitjat retrobament amb Eimish - empès per la flama interna que la pèrdua ha revifat, trobarà moltes coses pel camí, que l’ajudaran a conèixer millor la seva companya, a ell mateix, i el món que els envolta.

Potser no hi ha una resposta tancada per cap de les preguntes ... potser l’amor és tan masculí com femení ... és de tots els que el valoren i el cuiden, però, certament, “Buscando a Eimish” és una pel·lícula “femenina” perquè la seva autora no se n’amaga dels seus sentiments, sentiments de dona que valora que en la vida val la pena lluitar, estimar i donar el millor d’un mateix en tots els moments, com ella ho ha fet en aquesta pel·lícula en la que del primer al darrer instant ens fa sentir al costat dels que viuen, dels que estimen, dels que pateixen i dels que gaudeixen ... com ella mateixa.

Gràcies, Ana per una magnífica pel·lícula, i per la teva companyia  en una sessió inoblidable.

1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

Una crònica excel·lent que resumeix molt bé la pel·licula i la sessió en la que vam gaudir de ls explicacions de la directora