dijous, 13 de setembre del 2012

Divendres 14 de setembre - Dinero caido del cielo




Divendres 14 de setembre hem començat la nova temporada del cine fòrum amb la pel·lícula Dinero caido del cielo (Pennies from Heaven), musical de l'any 1981, dirigida per Herbert Ross, que s'inscriu en l'apartat  CRISI.

La pel·lícula ens presenta un món en el que predominen les dificultats i la sordidesa. A més, les dificultats en les relacions sexuals amb la seva parella fan les coses encara més difícils per al protagonista, un venedor de pel·lícules musicals.

Sexe, música i imaginació és la recepta amb la que els personatges escapen de la vida real i construeixen un món paral·lel millor. Les escenes musicals es constitueixen en un contrapunt a la realitat i sembla que tinguem dos pel·lícules en una.

La pel·lícula s'emmarca dins l'apartat Crisi. La crisi econòmica hi és present, però on la pel·lícula posa èmfasi és en la crisi personal d'uns personatges que busquen trobar espurnes d'alegria on sigui, molts cops distorsionant la realitat.

Un musical diferent, que també es projecta al cicle que sobre la crisi ofereix la Filmoteca de Catalunya, que es presenta en una altra entrada d'aquest blog.

En la sessió vam confirmar el calendari i contingut d'aquesta temporada, del que ja informarem.

Pepe Molina ens va informar que el 3 de novembre farà el monòleg "Detràs del muro" al poble de la seva família, Archena, Múrcia, i va convidar els integrants del cine fòrum a anar-hi, aprofitant que és un pont.