dissabte, 4 de juny del 2011

27 de maig - La vida y obra de Miguel Hernández

Divendres 27 de maig vam tenir l'honor de rebre al cine fòrum un professional del cinema, Paco Rodríguez, director de la pel·licula documental "La Vida y Obra de Miguel Hernández".

Va iniciar la presentació Xavi Perna, que va cedir posteriorment la paraula a Paco Rodríguez i a la seva esposa, Lourdes, que també ha participat en la producció.

Un excel·lent documental, que ens va permetre conèixer millor la figura de Miguel Hernández, des dels seus anys inicials a Orihuela, fins els seus anys finals a les presons franquistes, gràcies a la combinació d'un profund treball historiador i una bona mà cinematogràfica.

Complexa i sensible, la figura de Miguel Hernández és diseccionada amb detall. La pel·lícula ens ofereix també algunes de les seves obres. Emociona esepcialment el seu cant a l'amic mort, Ramon Sije, mort que va plorar amargament, malgrat que la vida els havia portat a un desencontre.



La sessió va ser molt agradable, com podem veure en el reportatge que va fer Lola Rodríguez. Paco i la seva esposa van compartir amb nosaltres diversos aspectes de la seva llarga carrera artística i professional. Ens va mostrar la importància que un bon cinema documental pot tenir per divulgar la història i la cultura alhora que per permetre acostar-nos a persones i llocs del nostre entorn més proper o del nostre interès.

Va ser una magnífica ocasió de combinar cinema i poesia, a més de conèixer uns excel·lents professionals i millors persones.