diumenge, 10 de gener del 2010

8 Gener - Portrait of Jennie

La primera sessió del nou any, ha tingut lloc el 8 de gener, amb la data molt propera a la nit de més fantasia de l'any, la nit dels Reis Mags. Potser per això els reis Mags ens van obsequiar amb una sessió plena de fantasia.

Vam començar amb un curt, "La caixa màgica", d'Albert Palay, que va ser presentat a la inauguració del Festival Internacional de Sitges 2009, i vam tenir el privilegi de comptar amb la presència del propi Albert Palay, que ens el va presentar. El curt exposa la vida d'una biblioteca que ara ha complert 25 anys, la Bebeteca de la UNESCO a Parets del Vallès, que dirigeix la mare de l'Albert. El curt, ple de gràcia i calor, ens va traslladar a un món de lletres i música, que ens va visualitzar un magnífic exemple d'entorn on s'acosta els nens i nenes al món de la lectura i de la cultura, mitjançant el joc i l'alegria. El curt ha estat presentat en un conjunt important de llocs, en els que ha mostrat com es pot fer cinema de qualitat i engrescador i ha divulgat la realitat d'una biblioteca diferent i amb personalitat.

Tot seguit, vam tenir la presentació, per part d'Esteban Martínez, Jesús González i Judith Vives, de la pel·lícula "Portrait of Jennie", una excel·lent pel·lícula de l'any 1948, dirigida per William Dieterle, que va obtenir nombrosos premis, entre ells un oscar als efectes especials. També en aquesta pel·lícula, la fantasia, un joc amb el temps que no segueix les regles de la realitat - en la línia de "El retrat de Dorian Gray" - lluita de forma desencarnada amb la realitat per intentar que un amor impossible pugui tenir moments d'existència.

Després d'aquesta nit fantàstica, tornem al nostre dia a dia real, però per fer l'espera fins la propera sessió del cine fòrum més suportable, teniu, en aquest mateix blog, un petit obsequi: "El decàleg d'Antonio Nuño".