diumenge, 18 de gener del 2009

SESSIÓ 16 GENER

La darrera sessió va incloure la presentació de "Stardust memories", de Woody Allen, a càrrec de Ricard Figueras, en el marc del cicle "Comèdia: El cinema dins del cinema".

Vam gaudir d'una veritable lliçó de cinema en la que en Ricard ens va remarcar molts aspectes de la pel•lícula: Ens va exposar que Allen, expressa en la pel·lícula moltes inquietuds autobiogràfiques, quasi bé es podria dir que Allen va repassar en aquesta pel•lícula la seva vida passada i futura. Igualment, Allen plasma el seu homenatge a Fellini, amb un record a la seva inoblidable “Ocho y medio”, així com inclou moltes escenes i moments que recorden moltes de les seves altres pel·lícules: Manhattan, Hannah y sus hermanas, La Rosa Purpura del cairo, Zelig ó La Comedia sexual de una noche de verano.

Vam sortir amb la sensació d'haver vist una gran pel•lícula, possiblement infravalorada, i amb ganes de poder tornar a veure-la una altra vegada, per descobrir-hi una multiplicitat de detalls.

En Ricard ens va presentar també el curt “Turismo”, dirigit per Mercedes Sampietro i produït per ell, que reflecteix un tema molt d'actualitat i ple d’humanitat. Va ser sotmès a la clàssica benedicció aquelarrística de Teià per tal que en el futur gaudeixi dels reconeixements i premis als que la seva qualitat el fa acreedor.