diumenge, 28 de setembre del 2008

Rios y Mareas

Hola, Rios y Mareas es una peli documental que hem vist al cine Verdi. Ens ha agradat molt , vos aconsellem veure-la. Encara està en cartellera. Animó !!!.

Les pintures del Miquel














En Miquel està molt animat pintant, i té ganes de mostrar-vos les seves darreres obres. En alguna sessió propera sessió del cineforum us en mostrarà alguna, però ara us en avança una mostra.

EL BLOG DE LA MEVA FILLA

La meva filla està passejant per la India amb el seu company, i està fent un magnific blog. Si voleu entrar-hi, podreu veure com és aquest magnífic pais. Per entrar-hi cliqueu aquí.

dimecres, 24 de setembre del 2008

FESTES DE LA MERCÈ I BON CINEMA

Aquest vespre a les 12 de la nit al Passeig dels Tilers de Barcelona projecten la pel·lícula "El juez Feng".

Woody, Robert, Barcelona

Ara que tots anirem a veure Vicky, Cristina, Barcelona - per cert, què us ha semblat ? - i que associarem més a en Woody amb Barcelona; raó per la qual en la propera sessió del cine forum passarem una pel·lícula seva; deixeu-me parlar d'un altre personatge també relacionat amb Barcelona, que ha demostrat estimar-la força.

Robert Hughes, nascut a Austràlia el 1938, és escriptor, critic i historiador de l'art. Dels seus llibres relacionats amb l'art art us recomano "El impacto de lo nuevo - El arte en el siglo XX". Us "impactarà" fer, acompanyats per en Robert, un magnífic passeig, alhora visual, reflexiu i provocatiu, per l'art contemporani.

Rober Hughes té, entre d'altres obres, "Barcelona". Escrita l'any 1992, us farà redescobrir Barcelona, a partir de la visió enamorada d'un home nascut a les antípodes.

Per cert, tornant a en Woody, acaba de sortir el llibre "Conversaciones con Woody Allen" (Eric Lax, Editorial Lumen). És una bona manera de conèixer millor aquest altre enamorat de Barcelona.

dimarts, 23 de setembre del 2008

Vicaria

El passat Divendres en acabar la sessió varem rebre la notícia que la Teresa i en Josep Maria havien decidit passar per la vicaria. Varem celebrar la gran notícia amb una copeta de cava. Enhorabona a tots dos ! Aquest Cine Forum és una inesgotable font de sorpreses i esdeveniments !

diumenge, 21 de setembre del 2008

EL SAFARI DE LA ESTRELLA NEGRA

Voleu travessar Àfrica de nord a sud i ja heu esgotat el temps de vacances ?

Voleu saber més sobre Egipte, Sudan, Kenia, Uganda, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbawe, ... fins a Sud Àfrica ?

Doncs, ... podeu acompanyar a Paul Théroux, l'autor del llibre "El safari de la estrella negra". En tren, autocar o cotxe, passareu pels diferents països i coneixereu una munió de persones.

Paul Theroux ha escrit una ampla varietat de llibres de viatges, així com novel·les. Si voleu viatjar, malgrat que no siguin vacances ... us agradarà.

divendres, 19 de setembre del 2008

SESSIÓ SEPTEMBRE 2008

La sessió amb la que hem començat el curs l'ha presentat en Jordi Castells i ha tingut dues parts:

En la primera part s'han presentat els Blogs en general, i els blogs del Cineforum Teià - aquest blog - i d'en Josep Maria Cortina com exemples particulars.

S'ha lliurat un dossier explicatiu sobre el concepte i funcionament dels blogs, amb una petita introducció històrica sobre Internet i la Web.

Tot seguit s'han posat exemples de l'estructura dels blogs i de com intervenir-hi. En Josep Maria Cortina ens va exposar l'estructura del seu blog ("El blog d'en Josep Maria"). La sessió va concloure amb el desig que tots els integrants del cinefòrum aprofitessim el blog del cineforum com a instrument de comunicació i expressió i hi interviguessim almenys una vegada cada mes entre sessió i sessió.

Ja en la sessió de cinema pròpiament dita, es va presentar la pel·lícula Estacion central de Brasil (1998, Walter Salles), de la qual es va lliurar un dossier.

diumenge, 14 de setembre del 2008

SESSIÓ MARÇ 2008

Aquesta va ser una sessió molt atípica i extraordinàriament interessant. El nostre amic Ricard Figueras ens va explicar moltes interioritats del món del cinema i ens va fer veure que fer una pel·lícula és alhora molt interessant i complicat.

Tenir una idea, tancar un guió, elegir els actors, aconseguir el finançament són passes prèvies necessàries per al posterior rodatge i finalització de la pel·lícula. Ens va posar molts exemples de la seva llarga experiència, remarcant molt especialment el cas de "La Mari" del que ens va anunciar que aviat - de fet ara - es rodarà una segona part.

Tots vam quedar una mica embabalits i demanant-li si ens podia fer un racó a la següent pel·lícula, alhora que li vam reiterar la nostra felicitació pel Goya obtingut per "La Soledad".

ES RODA "LA MARI - 2"













Un reduïssim grup de membres del cine fòrum Teià va tenir ocasió d'assistir al rodatge de "La Mari - 2", on vam constatar que tot va molt bé i endavant; però alhora que fer un rodatge és molt dur i laboriós; i que calen almenys dues condicions: Unes actrius esplèndides i uns "cocos pensants" que ni "El pensador" de Rodin ...

Ja ens han promès que abans de l'estrena ens faran una "première" ... és clar que així s'asseguren que gràcies als nostres "aquelarres" tenen l'Oscar garantit

PASSEJANT PER MENORCA


Les noies del Cine fòrum Teià passegen per Ciutadella, i aprofiten l'ocasió per fer noves amistats.
Tindrem la sorpresa de la visita de l'amic Josep Lluis en alguna de les sessions d'enguany ?

dilluns, 8 de setembre del 2008

TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA

Ha sortit l'abonament al Teatre Nacional de Catalunya.

Us passem aquesta informació perquè la nostra experiència la temporada passada va ser molt bona: Ens vam abonar a 6 obres, que vam poder triar i veure en les millors localitats, ja que es poden demanar de forma anticipada, i, a més, es té dret a un canvi de la data reservada per obra.

Totes les obres ens van agradar força, i, per tant, aquesta temporada repetirem.

Salutacions i fins aviat,

Jordi i Maria Risa

divendres, 5 de setembre del 2008

SESSIÓ JUNY 2008

La sessió de juny del 2008 va tenir lloc a Madrid.

Es va presentar la pel·lícula Las 13 Rosas.

En la mateixa sessió es va presentar el llibre "Flores entre escombros".

En la secció "Viaje a Madrid" podeu trobar records del viatge, i de les activitats que es van dur a terme. Tothom va quedar molt content, i vam quedar amb les ganes de repetir les escapades la seguent temporada.

dijous, 4 de setembre del 2008

SESSIÓ ABRIL 2008

Ponent: Jorge Wagensberg

Pel·lícula: Blade Runner (Ridley Scott, 1982)

Una altra sessió de luxe, aquest cop amb la intervenció de Jorge Wagenberg, físic, professor universitari, divulgador científic de gran renom i director del "Cosmo Caixa".

En una xerrada encisadora, Jorge Wagensberg ens va presentar la pel·lícula com una de les obres cabdals de la ciència ficció, alhora que ens va acostar al món de la ciència, i a conceptes com vida i intel·ligència, tan en les seves facetes "natural" com "artificial".