dimecres, 24 de setembre del 2008

Woody, Robert, Barcelona

Ara que tots anirem a veure Vicky, Cristina, Barcelona - per cert, què us ha semblat ? - i que associarem més a en Woody amb Barcelona; raó per la qual en la propera sessió del cine forum passarem una pel·lícula seva; deixeu-me parlar d'un altre personatge també relacionat amb Barcelona, que ha demostrat estimar-la força.

Robert Hughes, nascut a Austràlia el 1938, és escriptor, critic i historiador de l'art. Dels seus llibres relacionats amb l'art art us recomano "El impacto de lo nuevo - El arte en el siglo XX". Us "impactarà" fer, acompanyats per en Robert, un magnífic passeig, alhora visual, reflexiu i provocatiu, per l'art contemporani.

Rober Hughes té, entre d'altres obres, "Barcelona". Escrita l'any 1992, us farà redescobrir Barcelona, a partir de la visió enamorada d'un home nascut a les antípodes.

Per cert, tornant a en Woody, acaba de sortir el llibre "Conversaciones con Woody Allen" (Eric Lax, Editorial Lumen). És una bona manera de conèixer millor aquest altre enamorat de Barcelona.

2 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

La veritat és que jo de moment no he anat a veure la pel·lícula perquè me n'han arribat informacions no massa positives de tres persones que l'han vista i que tenen bon criteri. Sembla que és bastant intrascendent i poc interssant i com que ja n'estic tip de tanta projecció turística de la ciutat doncs deixo la pel·licula pels americans encara que vull aclarir que considero en Woody allen un excel·lent director i una personalitat força singular

Maria i Miquel ha dit...

El llibra d'art que recomanes li ha interessat molt al Miquel.Records.